Smilje i njegove blagodati

Smilje je mediteranska biljka vro aromatičnog mirisa i gorkog okusa koja raste na sunčanim kamenjarima do visine od 60 cm, uskih listića i žutih cvjetova. U svom sastavu sadrži ljekovite italodione, regenerirajuće neterpenske diketone, monoterpenske alkohole, monoterpene, estere, eterična ulja, gorke tvari, bioflavonoid i arzanol. Smilje je cvijeće koje ne vene, čak ni onda kada je ubrano

Ima rijedak kemijski profil koji uključuje snažne protuupalne spojeve – alfa, beta i gama kurkumen – te neril acetat koji opušta mišiće i djeluje protiv grčeva.

Iako je smilje pogodno za korištenje kod mnogih bolesti, najpopularnije je kao sredstvo protiv bora, mrlja i drugih znakova starenja kože.

Eterično ulje smilja jedno je od najboljih i najcjenjenijih eteričnih ulja u cijelom svijetu. Njegovo djelovanje je široko – od ljekovitog i kozmetičkog djelovanja na kožu, pa do ljekovitog djelovanja na cijeli organizam.

OPG Plazonić Knežveić već duži niz godina bavi se proizvodnjom prirodne kozmetike od Smilja, a njihov proizvod Melem od Smilja S & C je ručno rađeni proizvod, bez konzervansa , parabena, silikona i ostalih nepotrebnih primjesa.

Obitelj Plazonić Knežević Smilje uzgaja na svojim plantažama uz more, te se brine da je iz kontroliranog ekološkog uzgoja, a sami meleme posjeduje certifikat zdravstvene ispravnosti. Melem je namijenjen za njegu kože kod svih uzrasta, a iz navedenog OPG mogu se pohvaliti da njihov proizvod djeluje kod različitih vrsta dermatitisa, alergija, akni, pelenskog osipa, opeklina te raznih oštećenja kože izazvanih unutarnjim ili vanjskim utjecajima.

Više o obitelji Plazonić Knežević i njhovim proizvodima možete pronaći na ovom LINKU

Podjeli:
Odaberite valutu
HRK Hrvatska kuna
EUR Euro